Trg sv. Jurja 12, 48350 Đurđevac, pp 138
kont1
Tel: 048 811 384; Mob: 098 487 389
kont3
kont4
sjena

Vijesti

banner banner

Najave događanja


pregled događanja
banner banner banner banner

ZAVRŠETAK PROVEDBE PROJEKTA „ZA BOLJE SUTRA“21.4.2021.Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „MALI PRINC“ iz Đurđevca uspješno je privela kraju projekt "ZA BOLJE SUTRA" koji je 100% financiran iz Europskog socijalnog fonda kroz poziv "Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina". Ukupna je vrijednost projekta 440.438,23 kn, a razdoblje provedbe od 21.10. 2019. do 21. 04. 2021. godine. Projektni partneri su Grad Đurđevac i Centar za socijalnu skrb Đurđevac. Sudionice projekta radno su sposobne članice Udruge Mali princ - Ana Lukanec, Marija Matkov i Nikolina Paurović iz Đurđevca, Mateja Konjarek iz Šemovaca i Doris Sinković iz Budančevice. Provedbu projekta nadzirala je voditeljica projekta Ana Muktić.

Projektom se sudionicama pružila mogućnost jačanja stručnih znanja kroz provedbu verificiranog programa obrazovanja odraslih za sakupljača, uzgajivača, prerađivača ljekovitog i aromatičnog bilja te osnaživanja i unapređivanja vještina kroz radionice informatičkog opismenjivanja, komunikacijske radionice jačanja kompetencija, radionice razvoja kreativnosti i uključivanja u život zajednice.Od siječnja do kraja lipnja 2020. godine proveden je verificirani program obrazovanja odraslih za poslove sakupljača, uzgajivača i prerađivača ljekovitog i aromatičnog bilja u trajanju od 170 sati. Izvoditelj je programa bilo Pučko otvoreno učilište Koprivnica, a program je obuhvatio cjeline: Osnove poduzetništva, Zaštita na radu, Osnove informatike i Tehnologija zanimanja (teoretski i praktični dio). Praktičnu nastavu u okviru ovog programa su sudionice projekta odradile u rasadniku i plasteniku Komunalnih usluga Đurđevac d.o.o., u Rezervatu Đurđevački pijesci i u Park šumi „Borik“. Sudionice projekta uspješno su položile nastavni program, osposobljene su za navedene poslove i stečeno zvanje im se upisuje u e-radnu knjižicu.

U proteklom razdoblju provedene su i 30-satne radionice informatičkog opismenjivanja. Završeno je planiranih šest putovanja po projektu „Za bolje sutra“. Kroz stručna putovanja sudionice projekta upoznale su se s radom OPG-ova koji se bave proizvodnjom aromatičnog i ljekovitog bilja te njihovom preradom.

Kroz projekt provedeno je 12 dvodnevnih komunikacijskih radionica jačanja kompetencija – kontinuirano kroz cijelo vrijeme provođenja projekta. Radionice je proveo Darko Kobetić, prof.reh., direktor Centra znanja Profectus. U kolovozu 2020. započeto je s provedbom radionica razvoja kreativnosti. Do završetka projekta provedeno je 55 radionica (oblikovanje gline i izrade keramičkih predmeta, izrada uporabnih predmeta, oslikavanje svile, oslikavanje stakla, dekupaž tehnika, itd.) za koje su angažirani stručnjaci. Kreativne radionice pozitivno su utjecale na psihu te su uz razvoj novih vještina djelovale na stres i poboljšanje motoričkih sposobnosti. Tiskani su promotivni materijali, a posebno je vrijedan tisak brošure o projektu i brošura sa smjernicama za poslodavce o uključivanju osoba s invaliditetom na tržište rada.

Cilj projekta bio je povećati mogućnost zapošljavanja i umanjiti rizik od socijalne isključenosti osoba s intelektualnim teškoćama na području grada Đurđevca i okolnih općina, a ciljana skupina je 5 nezaposlenih radno sposobnih osoba. Zaključak je provedbe projekta kako je isti proveden na zadovoljstvo svih 5 sudionica.Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u provedbi projekta.

 

Video: https://fb.watch/4-vlKcdhiv/

Online izložba radova: https://fb.watch/4-vjy4l7eE/Objavljeno: 21.4.2021.


sjena
  • foto  • banner banner
    banner banner