JESEN NAM STIŽE 13.9.2021.

Tiho nam stižu jesenji plodovi,

Slažući pozdrav po svakoj grani.

Sada se priče pričaju tiše…

Da bi se čuli šapati kiše.

S polaganim zalaskom ljeta i početkom nove školske godine u našoj Udruzi pripremamo se za dolazak novoga, šarenoga i bogatoga godišnjega doba - jeseni. Jesen nam se ušuljala na prstima, a mi smo je radosno prihvatili i odlučili se dan iskoristiti u veselom druženju na likovnoj radionici. Svi smo brže prionuli na posao: lijepili smo, rezali, slagali… i izradili vesele jesenske plodove koje smo, zajedno sa otpalim lišćem iz obližnjeg parka, izložili na našem panou. Na kraju smo se počastili slasnim plodovima, kruškama i grožđem.

Vratili smo se i u klupe popodnevnih druženja i radionica. Nakon što smo se napričali o našim dojmovima, doživljajima i uspomenama s ljetnih praznika, prionuli smo kreativnome zadatku. I dalje inspirirani ljetom i djelima velikih svjetskih slikara, rekreirali smo vlastite vaze sa suncokretima.

Petak smo proveli u obilježavanju Hrvatskog olimpijskog dana i Svjetskog dana prve pomoći. Odmah nakon doručka nas je posjetila ravnateljica Crvenoga križa gospođa Marina Perica i donijela nam vrijedne poklone: torbu prve pomoći, privjeske za ključeve i knjižice iz kojih ćemo naučiti kako pružiti prvu pomoć onome kome je potrebno.

Svjetski dan prve pomoći obilježava se sutra, 11. rujna 2021., pod geslom „Budite heroji prve pomoći u školi i svojoj zajednici!“

Prijepodne smo nastavili raznim sportskim aktivnostima u dvorištu naše Udruge: poligon, nogomet, košarka, a sve kako bismo obilježili Hrvatski olimpijski dan. Ovaj se dan tradicionalno obilježava diljem naše zemlje 10. rujna s ciljem promicanja važnosti bavljenja sportom kao i olimpijskih načela: mira, zajedništva, prijateljstva i tolerancije.

Aktivnosti se odvijaju po programu "Poludnevni boravak i klupske aktivnosti" odobrenom od Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike za razdoblje 01.06.2010.g. do 31.05.2023. g. i sufinanciranog za 2021.g. od grada Đurđevca i INA d.d. Zagreb.

Uređeno: 13.9.2021.

• foto