Predbožićno raspoloženje u Udruzi za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Đurđevac18.12.2009.

Početkom Adventa u Udruzi je započeo najveseliji mjesec u godini. Na zidu Udruge osvanule su vrećice sa slatkišima i porukama, koje djeca otvaraju kroz cijeli Advent, svaki dan po jednu. Nadalje, ove godine Udruga je za svoje članove- odrasle osobe s mentalnom retardacijom, te djecu s teškoćama u razvoju osnovnoškolskog i vrtićkog uzrasta organizirala dolazak Svetog Nikole. Početkom ovog tjedna djeca su pronašla pismo omiljenog sveca koji im je najavio svoj dolazak u četvrtak 03. prosinca, pa su s nestrpljenjem očekivali taj dan, uvježbavajući program kojim su iznenadili najdražeg gosta. Nakon programa i podijele darova uslijedilo je fotografiranje sa Svetim Nikolom, koji je svoj dolazak najavio i iduće godine. Ovaj mjesec je u Udruzi prepun aktivnosti, tako da je za petak 11. prosinca najavljena tradicionalna Božićna radionica, koju vodi naša stručna suradnica profesorica Božica Sobota, a na kojoj djeca i roditelji izrađuju ukrase za bor, te kite bor u Udruzi. Čestitke svake godine šaljemo donatorima, suradnicima i prijateljima, njih su djeca već napravila na tjednim kreativnim radionicama. Veseli nas i pomaganje drugima, pa su tako djeca u proteklih mjesec dana sa svojim voditeljicama izrađivala ukrase za bor, anđele od fimo mase i svijeće koje ćemo u četvrtak 17. prosinca, zajedno sa članovima Foruma žena Đurđevac, Osnovne škole Grgur Karlovčan Đurđevac i Dječjeg vrtića Maslačak, prodavati na humanitarnoj akciji s koje je prihod namijenjen Heleni Šabarić, djevojčici iz Šemovaca koja boluje od bulozne epidermolize. Za ovaj mjesec pripremamo i prvi broj časopisa "Naš prozor u svijet" kojim ćemo obradovati sve naše članove, prijatelje i suradnike.

Uređeno: 18.12.2009.

• foto