PRISUSTVOVANJE OTVARANJU DRUGE STAMBENE ZAJEDNICE U LUDBREGU6.8.2014.

Predsjednica naše Udruge Kristinka Štefan i zaposlenica Ksenija Grgičin su u petak 25. srpnja na poziv predsjednice Udruge Ludbreško sunce Ruže Zlatar prisustvovale otvorenju druge stambene zajednice kuće "Sunčeve zrake" u Ludbregu, Frankopanska 25. Nova stambena zajednica je kuća sa dva stana i garsonjerom u potkrovlju, prostranu terasu, dvorište, dodatni objekt i povrtnjak. Program stanovanja u zajednici uz podršku nudi odraslim osobama s intelektualnim teškoćama smještaj u zajednici uz pružanje podrške kako bi te osobe mogle živjeti što moguće samostalnije. Za odrasle osobe s intelektualnim teškoćama stanovanje u zajednici uz podršku predstavlja alternativu institucionalnom smještaju. Ludbreška stambena zajednica kapaciteta je 9 osoba i prema riječima predsjednice Zlatar ciljevi stambenih zajednica jesu pružanje podrške i poticanje u svakodnevnim aktivnostima i situacijama, prilagođavanje individualnim potrebama korisnika, poticanje razvoja sposobnosti korisnika kroz aktivno uključivanje u život u zajednici. Korisnici sudjeluju u raznim kulturnim događanjima, organizirane su im radionice, uključuju se u radne aktivnosti. S druge strane, želimo im stvoriti obiteljski ugođaj. Čestitamo prijateljima iz Ludbrega na ovom sjajnom projektu!

Uređeno: 6.8.2014.

• foto