SUDJELOVANJE PREDSJEDNICE NA SAVJETOVANJU O NOVOM ZAKONU O UDRUGAMA22.9.2014.

Predsjednica naše Udruge Kristinka Štefan sudjelovala je u srijedu 17. rujna na savjetovanju posvećenom novom Zakonu o udrugama, a koje je organizirano u Kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela Westin u organizaciji časopisa Udruga.hr. Na savjetovanju se okupilo više od 500 predsjednika/ica i djelatnika udruga iz cijele Hrvatske. Cilj ovog savjetovanja bio je upoznati predsjednike/ice i djelatnike udruga s njihovim pravnim obavezama i mogućnostima te načinima unaprjeđenja i olakšanja vlastitog poslovanja, a vezano za novi Zakon o udrugama koji je donesen 06. lipnja na 13. sjednici Hrvatskog sabora i stupa na snagu 01. listopada. Savjetovanje je otvorila Sandra Mihelčić, direktorica Business Media Group-e, izdavača časopisa Udruga.hr, a predavači su bili Vesna Lendić Kasalo, zamjenica ravnatelja Vladinog ureda za udruge, Igor Milinović, porezni stručnjak i glavni urednik časopisa Udruga.hr, Božo Prelević i Marija Butković, pravni stručnjaci, autori časopisa Udruga.hr. Tijekom savjetovanja predavači su dali na desetke konkretnih odgovora iz područja primjene novog Zakona o udrugama, a s ciljem što jasnijeg i razumljivijeg prezentiranja problematike vezano uz zakonsko poslovanje udruga.

Uređeno: 22.9.2014.

• foto