SUDJELOVANJE ČLANOVA UDRUGE MALI PRINC NA TRODNEVNOM KAMPU18.11.2015.

U organizaciji Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama, a u sklopu trogodišnjeg programa financiranog od Ministarstva socijalne politike i mladih u razdoblju od 13. do 15. studenog 2015. u Tuheljskim Toplicama održan je kamp "Kvalitetna edukacija udruga - put u nove izazove". U radu kampa su sudjelovali predstavnici 30-tak udruga osoba s intelektualnim teškoćama iz cijele Hrvatske, a ispred Udruge osoba s intelektualnim teškoćama i njhovih obitelji „Mali princ“ Đurđevac sudjelovali su korisnici Petra Štefan, Mario Živko i Damir Bušić, predsjednica Udruge Kristinka Štefan, voditeljica programa poludnevnog boravka Ksenija Grgičin i roditelji Mato Živko i Nada Bušić. Kroz trodnevni susret predsjednica i voditeljica poludnevnog boravka prisustvovale su edukacijama o sustavu kvalitete pružanja socijalnih usluga, uvjetima za dobivanje suglasnosti za pružanje socijalnih usluga, te upoznale na koji način se pružaju socijalne usluge u BIH. Roditelji su pak sudjelovali na radionici „Suživot u obitelji – delegiranje poslova“ te u kreativnoj radionici izrađivali bukete od umjetnog cvijeća i lišća, dok je za korisnike bila organizirana radionica samozastupanja. Svi zajedno smo posjetili i Muzej krapinskog pračovjeka, a poslijednji dan smo upoznali rad nekoliko Udruga iz cijele Hrvatske kroz prezentacije i predstavljanje. Naravno, dio vremena proveli smo u opuštanju u prekrasnim bazenima Hotela Well u kojem smo bili smješteni, a subotnja večer je za korisnike bilo posebno zanimljiva jer ih je iznenadio klaun koji je pripremio jednosatnu zabavu, nakon čega je uslijedio ples za sve sudionike uz živu muziku.

Uređeno: 18.11.2015.

• foto