IZRADA PLAKATA U UDRUZI MALI PRINC I NAJAVA ZAMJENA PLASTIČNIH VREĆICA ZA PLATNENU14.4.2016.

U okviru građanske akcije „Plastiku recikliraj, torbu biraj“, koju provodi udruga Mali princ, održane su tijekom ovog tjedna tri radionice izrade plakata. Radionice su održane u suradnji s Udrugom volontera Ruka u ruci Đurđevac i Udrugom Autonomni alternativni klub kulture Đurđevac. Članovi ovih dviju udruga, zajedno s članovima udruge Mali princ, izrađivali su plakate na kojima su ispisali bitne informacije vezane uz provedbu građanske akcije. Pozivaju se svi građani da se uključe u provedbu akcije, sakupljajući plastične vrećice koje će moći zamijeniti za platnene. Prva zamjena održat će se 22.04.2016. godine na glavnom gradskome trgu u Đurđevcu, a time će se ujedno obilježiti i Dan planeta Zemlje. Potrebno je sakupiti deset plastičnih vrećica koje će se moći zamijeniti za jednu platnenu. Vrećice će se moći zamijeniti i kroz mjesec svibanj četvrtkom od 10 do 12 sati na ulazu u gradsku tržnicu. Ova građanska akcija provodi se zahvaljujući financijskoj podršci Regionalne zaklade za lokalni razvoj „Zamah“ u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Uređeno: 14.4.2016.

• foto