ODRŽAN PETI SASTANAK PROJEKTNOG TIMA EUROPSKOG PROJEKTA11.1.2021.

U ponedjeljak 11. siječnja 2021. godine održan je peti sastanak projektnog tima ´´Pružanje usluge osobne asistencije osobama s intelektualnim teškoćama u Koprivničko-križevačkoj županiji´´. Sastanak je u 14 sati održan putem aplikacije Zoom sukladno danim preporukama Stožera civilne zaštite i uputama Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike s obzirom na trenutnu pandemiju koronavirusa. Voditeljica projekta i koordinatorica osobnih asistenata Anja Senjan izvijestila je članice projektnog tima o provedbi projekta – predsjednicu Udruge Mali princ Kristinku Štefan, predsjednicu Udruge Latice Nevenku Fuchs te predsjednicu Udruge Maslačak Tamaru Premuš. Članice su projektnog tima raspravljale o provedbi aktivnosti projekta od prethodnoga sastanka i trenutnim aktivnostima, kao i o planiranim aktivnostima za naredno, završno razdoblje. Zaključak je 5. sastanka projektnoga tima kako se sve dosadašnje aktivnosti provode redovito i bez poteškoća te sukladno danim mjerama zaštite od COVID-19 virusa.

OSNOVNI PODACI O PROJEKTU:

Naziv projekta: Pružanje usluge osobne asistencije osobama s intelektualnim teškoćama u Koprivničko- križevačkoj županiji
Nositelj projekta: Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Mali princ“ Đurđevac
Ukupna vrijednost projekta: 1.331.435,28 kn
EU sufinancira: 1.331.435,28 kn
Razdoblje provedbe projekta: 20.03.2019.- 20.03.2021.
Kratak opis projekta: Projekt odobren u okviru poziva "Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – faza II" Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. Ciljana skupina je 10 korisnika – osoba s intelektualnim teškoćama kojima će uslugu osobne asistencije pružati 10 osobnih asistenata u svrhu unapređenja kvalitete života, socijalnog uključivanja u zajednicu i sprječavanja institucionalizacije. Usluga obuhvaća potporu u provođenju aktivnosti svakodnevnog življenja i samozbrinjavanja, pruža se polovicu ukupnog mjesečnog fonda sati rada kroz 24 mjeseca.

Uređeno: 11.1.2021.

• foto