NAKIT OD GLINE12.1.2021.

Da biste napravili privjesak za ogrlicu od keramike potrebna vam je glina i malo kreativnosti. Pod vodstvom prof. Sanje Flajs – Vidaković sudionice projekta „Za bolje sutra“ na dvodnevnoj su radionici izrađivale privjeske od ovog prirodnog materijala. Um se pri oblikovanju gline opušta, energija tijela harmonizira se s vlažnim materijalom, koji na jedan dodir mijenja cjelokupni izgled. Osjećaj kreiranja formira osjećaj smisla radi čega se nakon rada s glinom osoba osjeća cjelovitijom, uči koncentraciji te razvijanju ciljeva. Polaznice su već postojeće iskustvo modeliranja glinom usavršavale oblikovanjem keramičkoga nakita u tehnici valjanja ploha. Cilj je radionica bio upoznati novu tehniku oblikovanja gline te razviti kreativnost kroz vlastita, originalna rješenja postavljenog zadatka. Sve su polaznice radionice izrazile osobno zadovoljstvo vodstvom radionice, novim spoznajama o izražajnoj mogućnosti gline te osobnim uradcima.

Uređeno: 12.1.2021.

• foto