PRVI SASTANAK PROJEKTONOG TIMA PROJEKTA „SNAGA POMOĆI 2“ 15.1.2021.

Dana 14. siječnja 2021. godine u prostorijama Gradske knjižnice Đurđevac održan je prvi sastanak projektnog tima projekta „Snaga pomoći 2“ financiranog iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“ UP.02.1.1.13. Sastanku su prisustvovali predsjednica Udruge Mali princ Kristinka Štefan te predstavnici projektnih partnera Silvija Lukačin i Lucija Antolaš ispred Grada Đurđevca, Dijana Rupnik ispred Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ispostava Đurđevac i Daniel Rupić ispred Centra za socijalnu skrb Đurđevac.

Predsjednica Udruge članove je projektnog tima upoznala s aktivnostima koje se trenutno provode nakon potpisa ugovora 08.01.2021. g. i planu aktivnosti u narednom razdoblju.

Projekt „Snaga pomoći 2“ odobren je u okviru poziva na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“. Vrijednost projekta je 2.321.637,50 kn i u 100% -tnom iznosu je financiran iz Europskog socijalnog fonda. Projekt će se provoditi 18 mjeseci i nastavak je projekta „Snaga pomoći“ čiji je prijavitelj bio Grad Đurđevac. Opći cilj projekta je omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina s naglaskom na ruralna područja grada Đurđevca. Specifični cilj projekta osnažiti je i unaprijediti radni potencijal 25 teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja zapošljavanjem u lokalnoj zajednici, ublažiti posljedice nezaposlenosti i rizik od siromaštva, potaknuti socijalnu uključenost te povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika.

U projekt će biti uključeno 25 žena koje će 12 mjeseci pružati podršku za 150 do 250 korisnika, ovisno o broju zainteresiranih s područja Grada Đurđevca i prigradskih naselja (Sveta Ana, Mičetinac, Grkine, Severovci, Čepelovac, Budrovac, Sirova Katalena i Suha Katalena).

U tijeku su prijave krajnjih korisnika za korištenje usluga potpore i podrške osobama starije životne dobi i osoba u nepovoljnom položaju (osoba starosti 65 godina ili više i nemoćnih osoba bez obzira na dob koji ne ostvaruju pravo na predmetnu uslugu potpore i podrške osigurane iz sredstava Državnog proračuna ili drugog javnog izvora) te prijave na natječaj radnica za pomoć i potporu starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju.

Uređeno: 15.1.2021.

• foto