OVAJ TJEDAN VESELO U POLUDNEVNOM BORAVKU 4.2.2021.

Za tradicionalnu podravsku kuhinju karakteristični su štrukli s hajdinskom kašom i bučinim uljem koji su se najčešće spremali na Badnjak i Veliki petak. Mi smo odlučili usavršiti tehniku razvlačenja tijesta i napraviti fine kašnjake uz dodatak orašastih plodova, lješnjaka i oraha. Uz pomoć učiteljice razvukli smo tijesto i nadjenuli ga finim nadjevom te sve zalijali bučinim uljem. Nakon pečenja uživali smo u mirisu i okusu naše tradicionalne podravske kuhinje.

Zimske dane volimo prikratiti čitajući i pregledavajući slikovnice i edukativne knjige te gledajući crtane filmove stoga smo se uputili ovaj tjedan u dragu nam Gradsku knjižnicu kamo smo vratili slikovnice, knjige i crtane filmove koje smo pročitali i pogledali te posudili nove koje smo si izabrali.

Aktivnosti se odvijaju po programu „Poludnevni boravak i klupske aktivnosti“ odobrenom od Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike za razdoblje 01.06.2020.g. do 31.05.2023.g.

Uređeno: 4.2.2021.

• foto