DRUŽENJE ŠEST UDRUGA U ĐURĐEVCU11.5.2017.

Već tradicionalno početkom svibnja u prostorima Udruge Mali princ Đurđevac održava se druženje udruga djece i odraslih osoba s intelektualnim teškoćama. Tako smo u srijedu 10. svibnja ugostili naše prijatelje iz Udruge Srce Sv. Ivan Zelina, Ludbreškog sunca Ludbreg, Udruge Sunce Novi Marof, Udruge „Latice“ Koprivnica i Udruge „Maslačak“ Križevci. Susretu je nazočilo 50-tak gostiju i 30-tak članova naše udruge. Susret je započeo pozdravnim govorom predsjednice Udruge Kristinke Štefan, i programom domaćina u kojem su naši korisnici recitirali i izveli plesnu točku a zatim je uslijedio program gostiju. Poslije programa smo svi zajedno odšetali do „Hrvatske sahare“ kako bi naši gosti upoznali nove stanovnike našeg Grada. Dočekali su nas timaritelji deva te nam ispričali ponešto o njima, a mi smo im poklonili njihove omiljene poslastice, jabuke i mrkve. Po povratku u Udrugu, druženje je nastavljeno uz pjesmu i ples, a za veselo raspoloženje pobrinuo se glazbeni sastav „Čarli i Nena“ koji su nas oduševili svojim nastupom.  U pripremi i provođenju druženja, uz djelatnice Udruge Kseniju, Ivu, Marinu, Danijelu, Katarinu i Mateu, pomogla je i naša vrijedna volonterka Veronika. Za dobar ručak zahvaljujemo Pavlu Begović, vlasniku Pekarne Virje koji nam je donirao svoje proizvode. Zahvaljujemo i Turističkoj zajednici grada Đurđevca koja nam je omogućila posjet „Hrvatskoj sahari“ te Policijskoj postaji Đurđevac koji su se pobrinuli da bezbrižno stignemo do deva i nazad do Udruge. Ovim druženjem dodatno smo osvježili programe koje svakodnevno provodimo, a naša djeca su obnovila stara prijateljstva i stekla nova.

Uređeno: 11.5.2017.

• foto