POVJERENIK ZA PASTORAL OSOBA S INVALIDITETOM VARAŽDINSKE ŽUPANIJE GOSTOVAO U UDRUZI MALI PRINC1.2.2019.

U četvrtak 31. siječnja na popodnevnom druženju u Udruzi Mali princ gost je bio svećenik Leonardo Šardi, povjerenik za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije. Na početku susreta predsjednica Udruge Kristinka Štefan gosta je upoznala s djelovanjem Udruge, projektima u koje su uključeni članovi Udruge djeca i odrasle osobe s intelektualnim teškoćama i aktivnostima koje se provode s roditeljima. Svećenik Leonardo upoznao je 20-tak prisutnih članova Udruge s djelovanjem Pastorala koji je osnovan prije šest mjeseci i čiji je temeljni cilj uključiti osobe s invaliditetom u društvenu i crkvenu zajednicu, pomoći različitim udrugama na području Biskupije u postizanju njihovih ciljeva, a sve na dobrobit osoba s invaliditetom. Ovaj prvi susret bio je prilika da svi prisutni iznesu svoje viđenje o položaju osoba s teškoćama u našoj sredini, o važnosti Udruge i uključivanja u društvo.  Dio članova Udruge koji su uključeni u duhovnu zajednicu Vjera i svjetlo govorili su o svojem iskustvu u zajednici. Na kraju susreta članovi Udruge, kao i njihov gost, izrazili su želju za budućom suradnjom.

Uređeno: 1.2.2019.

• foto