element

PREDSJEDNICA UDRUGE MALI PRINC POTPISALA UGOVOR VRIJEDAN VIŠE OD 14 MILIJUNA KUNA20.8.2020.

S danom 03. kolovozom predsjednica Udruge Mali princ Kristinka Štefan potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “Kuća podrške Mali princ“ čija je vrijednost 14.197.233,46 kn i u 100% -tnom iznosu je osiguran iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Kroz projekt se planira izgraditi i u potpunosti opremiti zgrada neto površine 565 m2, urediti pomoćni prostor i dvorište te nabaviti kombi vozilo. Ovim ulaganjem u socijalnu infrastrukturu prevenirat će se institucijska skrb, a osobama s intelektualnim teškoćama omogućiti ostanak i kvalitetan život u zajednici razvojem mreže izvaninstitucijskih usluga i službi podrške u zajednici, odnosno daljnjem pružanju usluga boravka i pomoći u kući kroz osobnu asistenciju te uvođenju usluge organiziranog stanovanja uz podršku.

Projekt je sastavljen u suradnji s Gradom Đurđevcom i prijavljen 15. listopada 2019.g. na natječaj Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije – 2. faza“. Nakon što je 17. travnja ove godine stigla obavijest o uspješno završenoj fazi procjene kvalitete, 21. svibnja donesena je Obavijest o financiranju, te je sada potpisan Ugovor o provođenju i kreće provedba projekta.

Početak pripreme ovog projekta seže u 2016.g. kada je Grad Đurđevac za potrebe izgradnje prostora nove Udruge kupio zemljište, srušio staru nekretninu, financirao izradu glavnog projekta i ishodio građevnu dozvolu.

Iznimno smo ponosni što smo u suradnji s gradom Đurđevcom uspjeli pripremiti kvalitetan projektni prijedlog te zahvalni što je ovaj ugovor rezultat višegodišnjeg rada i ulaganja grada Đurđevca u stvaranje preduvjeta za uspješnu prijavu na natječaj, izgradnju prostora i proširenje socijalnih usluga a time i prevenciju institucionalizacije naših članova. Naš novi prostor Udruge graditi ćemo u ulici Kralja Tomislava uz Odjele za djecu s teškoćama u razvoju (Bazijančeva vila) što će dodatno doprinjeti boljoj suradnji Škole i Udruge i zajedničkim projektima u budućnosti a sve s ciljem poboljšanja kvalitete života djece s teškoćama i odraslih osoba s intelektualnim teškoćama u zajednici.

Uređeno: 20.8.2020.

• foto